Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΟΤΑΝ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ

  Το κείμενο που ακολουθεί είναι μια ανακοίνωση για την εκδήλωση μικροφώνικής που ετοιμάζουν κάποιοι ανένταχτοι φίλοι το Σάββατο στη Ραφήνα. Επειδή οι καιροί που βιώνουμε είναι ύπουλοι και εικόνες όπως αυτή στον πίνακα του Μπέργκνερ είναι ξανά μια ζοφερή πραγματικότητα(όπως π.χ. τα συμβάντα αλλαλάζοντων μικροαστών που ασκούν λεκτική βία σε μετανάστες μέσα στα ΜΜΜ είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο) κάθε προσπάθεια διεκδίκησης και επανάκτησης του δημόσιου χώρου απ' όλες τις εκφάνσεις της παράνοιας(σαν τα χρυσά αυγά) έχει σημασία. Αν και δεν ταυτίζομαι με τις γνώμες των φίλων μου στηρίζω την προσπάθεια τους. Όσοι είστε ευαισθητοποιημένοι και τα ανακλαστικά σας είναι σε εγρήγορση καλό θα ήταν να προσέλθετε για να μην έχουν την εντύπωση οι μπράβοι ότι αλωνίζουν στην Ανατολική Αττική.

ΟΤΑΝ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ» ΑΛΛΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ.

Τον τελευταίο καιρό η νεοναζιστική συμμορία Χρύση Αύγη άνοιξε γραφεία στην Αρτέμιδα. Η οργάνωση αυτή είναι νοσταλγοί του Μεταξά,του Χίτλερ και ιστορικοί συνεχιστές των γερμανοτσολιάδων(χίτες),των δοσίλογων και της χούντας των συνταγματαρχών. Προσπάθεια της είναι η διάδοση του εθνικιστικού-ναζιστικού καρκινώματος στην ευρύτερή περιοχή. Στις γειτονιές μας όμως δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικό μισός και μισαλλοδοξία πάρα μονό για δημιουργία,αλληλεγγύη και αγώνα των καταπιεσμένων ενάντια στους δυνάστες τους.                                                                                                               
Βιώνουμε καθημερινά μια ανελέητη επίθεση στις ζωές μας και τα δικαιώματα μας. Η εξαθλίωση, η πείνα και η ανεργία βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση αυτή, η Χ.Α. αυτοπροσδιορίζεται ως ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα και προσπαθεί να εδραιωθεί στο κοινοβούλιο. Στην πραγματικότητα όμως είναι μια νεοναζιστική συμμορία η όποια σε καιρούς ανασφάλειας σπέρνει τον ολοκληρωτικό και συγχρόνως αποπροσανατολιστικό της λόγο.                                                                                                               
Είναι προς όφελος του κράτους και των αφεντικών(του συστήματος) να χρησιμοποιήσουν μια τέτοια οργάνωση τώρα για αυτό άλλωστε της προσφέρουν συχνά βοήθεια μέσω των ΜΜΕ και της αστυνομίας.Το σύστημα τους χρειάζεται για να μας πείσει πως για όλα όσα μας βασανίζουν καθημερινά ευθύνη έχουν οι μετανάστες, οι «κακοι πατριώτες», οι διεφθαρμένοι πολίτικοι και όχι το ίδιο το σύστημα εκμετάλλευσης και ο καπιταλισμός. Επίσης,τους αφήνει να εμφανίζονται ως εγγυητές της τάξης και της ασφάλειας, πολλές φορές δίπλα στην αστυνομία και αναφέρει το όνομα τους όλο και πιο συχνά πλέον μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Όμως αυτές οι δήθεν πατριωτικές κραυγές δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα αφ' ενός γιατί οι πολίτικοι δεν είναι προδότες διότι δεν πρόδωσαν τη χώρα τους απλά ακολουθούν κατά γραμμα τις αποφάσεις του κεφαλαίου και αφ' εταίρου ο καπιταλισμός δεν γνωρίζει σύνορα και δε μας φταίει κανένας άνθρωπος που παλεύει για την επιβίωση του. Ακόμα, ταΐζουν με εθνικισμό και μισός τα μυαλά των καταπιεσμένων για να φαγωθουμε μεταξύ μας. Βάζουν στο στόχο, με πρόφαση την εγκληματικότητα και το παραεμπόριο, τους μετανάστες ως το σημαντικότερο δομικό στοιχειό της  κρίσης.                                                                                                                 
Στο χέρι μας είναι να καταρρίψουμε στην καθημερινότητα μας την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και την καταπίεση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα εισάγοντας την αλληλεγγύη ως βασικό μας όπλο για την καταπολέμηση της ξενοφοβίας της ομοφοβίας και του ρατσισμού.
Συλλογική αντίθεση και επίθεση στον καπιταλισμό για μια αταξική κοινωνία χωρίς φυλετικές διάφορες.

Εκδήλωση-Ομιλία Κατά του Φασισμού-Ρατσισμού-Ομοφοβίας-χρυσής αυγής
Σάββατο 28/4/2012 19.00μ.μ. στην Πλατεία της Ραφήνας
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1394902

Σ.τ.δ. όμως ας έχουμε υπόψη και αυτό:
http://kourelarios.wordpress.com/2012/04/27/eikonomia3/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου